Vandalisme

BBQ

Aardbeienplanten

Het is weer oogsttijd

Stapelmuur

Overhangende takken e.d.

Juli-augustus 2014
Beste Tuinders van Levenslust,
Zoals jullie hebben gezien, als je het toch gemist hebt ga dan eens kijken, er is aan de rand van het parkeer terrein tegen de groenafscheiding een heuse stapelmuur in aanbouw.
Zo’n stapelmuurtje is echt iets om de natuur op ons complex een ‘handje te helpen”
Een vrijwilliger van ter Reede  dhr. Pols is begonnen om met de gebroken beton tegels die er liggen een stapelmuur te bouwen.
Doordat de tegels gebroken zijn krijgt zo’n saaie betontegel verwerkt in een stapelmuurtje een totaal andere uitstraling, aan de binnenzijde van het muurtje komt grond en hier gaan allerlei plantje groeien.
Door de onregelmatige vormen en holtes die zijn ontstaan in het muurtje komen er voor allerlei insecten woningen beschikbaar, we kunnen denken aan pissebedden op de lagere verdiepingen, deze insecten willen het ook nog wel vochtig houden, maar verder een mooie plaats voor duizend poten, oorwormen, spinnen en allerlei larve van vliegende insecten.
Heeft u nu zelf een beetje een verwaarloosd hoekje experimenteer dan een eens met een stapelmuurtje, niet alleen tegels ook baksteen, dakpannen enz. zijn bruikbaar en afhankelijk van de grondsoort die u gebruikt kunt u er allerlei plantjes in zaaien of zetten.
Kom eens langs op zaterdag in het tuinhuis voor informatie.