27 november 2022
Fotopagina Volkstuinvereniging Levenslust
2012-impressie

 
 
 
 
WVO Zorg De tuin van Stichting Werkt voor Ouderen in 2012 23 augustus 2012

Tuin nr 9

Op een strategische plek even voorbij het tuinhuis ligt "onze" volkstuin.

Vele medetuinders komen er langs en maken dan opmerkingen zoals:

"wat zijn jullie druk bezig", maar ook "doen jullie nog wel eens wat anders dan koffiedrinken".

Of als enkele van ons, gebogen staande op de riek, schop of schoffel, met elkaar aan het kletsen zijn: "Met gereedschap moet je werken hoor, niet rusten".

We zijn geen koffieleut gezelschap, maar vrijwilligers die elke dinsdagmiddag samen komen om deze tuin te onderhouden. Dat lukt ons vrij aardig vinden we zelf en krijgen daar ook leuke opmerkingen over van die mensen waarvoor de tuin bedoeld is.

De tuin is gehuurd door "Werkt voor ouderen" en het is de bedoeling dat de bewoners van de diverse tehuizen op Walcheren, hier naar toe worden gebracht om in deze mooie omgeving lekker koffie te drinken, in het zonnetje of de schaduw te zitten, en een rondje lang de ander tuinen doen. Van onze collega tuinders krijgen ze dan vaak ook wat pruimen, bessen en soms een bloemetje..

De meesten van ons hadden geen ervaring met tuinieren en hadden nooit geacht dit te gaan doen.

We hebben ook specialisten met enorme tuinervaring, van hen kunnen we heel wat opsteken.

En er zijn ook koffiespecialisten. Die mogen pas later hun capaciteiten tonen, want eerst wordt er gewerkt en zo na drieën gaan we koffie drinken en bespreken dan de toestand in de tuin en de wereld.

Drie van ons groepje hebben inmiddels zelf een tuin op het complex van de tuinvereniging, het werkt dus wel aanstekelijk.

De tuin is in twee percelen gesplitst en het ene deel is de pronktuin met allerlei soorten planten en struiken. Meer voor de sier, niet voor de inwendige mensvoor de inwendige

Het ander deel is de snoeptuin, en daar kunnen de bewoners van "Werkt voor ouderen"alles plukken wat ze lekker of mooi vinden. Er is groenten zoals uien, bieten,sla, prei,courgettes en komkommer en natuurlijk fruit, appels, peren maar de aardbeien zijn het meest in trek. Bloemen mogen ook geplukt worden.

Op de foto staan van links naar rechts; Ron, Laura, Ciel, John en Cor.

Twee collega's afwezig dat zijn Rita en Chris.

De foto's zijn van, hoe kan het ook anders, Fons Wijnacker.

Klik hier om door de foto's te bladeren beginnend bij de eerste foto | Klik hier om alle foto's te bekijken (naar onderen scrollen onder het verhaal) | Klik hier voor nog meer fotoalbums

Home > WVO Zorg > De tuin van Stichting Werkt voor Ouderen in 2012
Thumbafbeelding van DSCF4202DSCF4202 Thumbafbeelding van DSCF4206DSCF4206 Thumbafbeelding van DSCF4207DSCF4207 Thumbafbeelding van DSCF4208DSCF4208 Thumbafbeelding van DSCF4214DSCF4214 Thumbafbeelding van DSCF4220DSCF4220 Thumbafbeelding van DSCF4223DSCF4223 Thumbafbeelding van DSCF4228DSCF4228 Thumbafbeelding van DSCF4229DSCF4229 Thumbafbeelding van DSCF4230DSCF4230 Thumbafbeelding van DSCF4237DSCF4237 Thumbafbeelding van DSCF4239DSCF4239
Terug

Sponsor van Levenslust