19 april 2024
Fotopagina VVL
2009-01-19-zaaiinstructie
 

 
 
 
 
Vereniging 2009 01 Zaai instructies Eddy Heerschop 5 juli 2010

Op donderdag 19 januari 2009 werd er een derde avond georganiseerd voor de volkstuinders in het tuinhuis bij Levenslust. Werden de eerste avonden goed bezocht bij deze avond viel de opkomst best tegen. (nog geen tien personen) Dat neemt niet weg dat de aanwezigen voldoende informatie kregen over het zaaien en alles wat je daarbij niet of wel kunt of moet doen !
Het kost wel even geduld, maar zolang de tuingrond nog te koud is, kan er niets groeien. Met eenvoudige hulpmiddelen is de tuinder in staat goed te kunnen zaaien d.w.z. niet te veel en ook niet te weinig. Verder blijft het belangrijk om het seizoen op tijd te kunnen starten, in een glazen kast, serre of binnen thuis Wel op tijd, maar niet te vroeg maar zo te zaaien dat er op tijd verspeend en ofwel buiten gepoot kan worden.
.....En zo als Johan Cruijf al zei "elk nadeel heeft zijn voordeel": Ofwel met een kleine groep zit je bij wijze van spreken, bovenop de spreker en zijn labtop en dat is wel zo prettig !
De toehoorders hebben genoten en voor henzelf belangrijke tips genoteerd of onthouden. Het is een goed besteed anderhalf uur geworden. De aanwezigen zien uit naar de vierde avond die er mogelijk komt en maar waarvan het onderwerp nog niet bekend is ofwel Eddy ? Eerst hebben we in maart de ledenvergadering in Ter Reede aan de Koudekerkse weg.
Fons Wijnacker

Home > Vereniging 2009 > 01 Zaai instructies Eddy Heerschop
Terug

Sponsor van Levenslust