5 maart 2024
Volkstuinvereniging Levenslust
Jubileum
 

 
 
 
 
Informatie Jubileum 2010

Het was feest in 2010 !

Volkstuinvereniging Levenslust bestond in 2010 50 jaar. Dit werd het hele jaar door gevierd met feestelijke activiteiten. Op deze pagina zijn alle jubileumpagina's bij elkaar verzameld voor een terugblik. De oprichtingsdatum van onze vereniging is 1 januari 1960 en Volkstuinvereniging Levenslust bestond daarom 50 jaar wat uitgebreid gevierd werd het hele jaar door. Eind 2009 was er een jubileum commissie opgericht die alles wat met het jubileum te maken heeft in goede banen is gaan leiden. Op deze speciale jubileum afdeling op de website kunt u terugkijken op 2010, kunt u foto's bekijken en lezen over de geschiedenis van Volkstuinvereniging Levenslust.

Het hele jaar door waren er activiteiten

Het 50-jarig bestaan van de vereniging werd het gehele jaar door gevierd worden met allerlei activiteiten. Het hoogtepunt was op zaterdag 4 september met een feestelijke Open Dag. Deze werd zeer goed bezocht. Er stonden kraampjes, van leveranciers en ook van onszelf. Er werden producten van onze tuinen te koop aangeboden. Dat mag normaal niet volgens ons reglement, maar het geld van deze verkoop ging naar een goed doel. Naast verse groenten en fruit leverden leden ook inmaak in, zoals jam e.d.. Het gehele jaar door werden er informatie avonden en activiteiten gehouden zowel in Ter Reede als in het eigen tuinhuis. De start was op zaterdag 9 januari met een feestelijke nieuwjaarsreceptie waarbij de voorzitter om 11 uur het jubileumjaar voor geopend verklaarde. Overige activiteiten waren o.a. een lezing over het kweken van vergeten groenten, de jaarvergadering, voorlichting over o.a. de milieuvriendelijke gewasbeschermingproducten, bestrijdingsmiddelen en meststoffen van ECOstyle, een voorlichtingsavond over het belang van de bijen die op onze tuinen zo nuttig bezig zijn met de bestuiving en een snoeicursus.

Van al deze activiteiten zijn foto's te bekijken en via de Jubileumagenda kunt u de exacte datums terugzien van alle activiteiten met een link naar bijbehorende foto's.

Jubileumcommissie

De leden van de Commissie Open Dag hadden ook de taak van jubileumcommissie op zich genomen. Zij waren het hele jaar door druk in de weer met het maken van afspraken en vastleggen van activiteiten die gedurende het jaar zouden gaan plaatsvinden. Die commissieleden waren: Wim Filius, Eddy Heerschop, Bep Kommers, Arie de Kraa, Jo Miltenburg, Willy Steketee, Ab Pouwelse, Dick Ouweling en John Leenhouts.

Geschiedenis Levenslust

Op 1 januari 2010 bestond onze vereniging 50 jaar, maar wat was er dan daarvóór?

We keken dit jaar ook terug naar de ontstaansgeschiedenis van onze vereniging. Verhalen, interessante gebeurtenissen, foto's en andere bijzonderheden, alle informatie die we hierover verzameld hebben is samengebracht op deze pagina. We hebben informatie gevonden en aangeleverd gekregen van de beginjaren van onze vereniging en zelfs nog verder, naar de tijd voor onze vereniging bestond.

Jubileum Agenda

Via deze speciale jubileum agenda werden leden het gehele jaar op de hoogte gehouden van de jubileumactiviteiten die door de vereniging georganiseerd werden. Er werd gestreefd naar elke maand tenminste één activiteit. Een overzicht op datum met bij iedere activiteit een link naar een verslag met foto's.

Jubileum Foto's Sponsor
 

Sponsor van Levenslust