1 december 2023
Volkstuinvereniging Levenslust
TUINLINKS
 

 
 
 
 
TUINLINKS Tuinmagazines

Het kan leuk zijn om op een regenachtige dag thuis of bij zonnig weer op de tuin is een tijdschrift over tuinieren erbij te pakken. Hier een overzicht. Mist u een blad, geef het dan even door !

De Tuin op Tafel

Het magazine De Tuin op Tafel verschijnt vier keer per jaar en staat boordevol praktische tips over groente, fruit en kruiden. We geven je tips & tricks over het moestuinieren en gaan op bezoek bij moestuinvrienden. Ook geven we je antwoord op vragen als: Hoe kweek je spruitjes? Hoe bescherm je je oogst tegen wortelvlieg? Wanneer zaai je sla en hoe zie je dat de pompoenen oogstrijp zijn? Verder biedt het allerlei recepten voor makkelijke en creatieve maaltijden en staan er verhalen in over medetuiniers, van professionele kwekers tot urban gardeners.

Ecologisch Leven en Tuinieren

De naam zegt het eigenlijk al. Weer komen onze zuiderburen met een mooie informatieve tuinwebsite aanzetten: "Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. In een notendop is dat 'ecologisch leven'. Velt geeft dit idee gestalte in huis, tuin en daarbuiten." Onderwerpen zijn: Tuin, Voeding, Ecologisch Leven, Eco-actief. Heeft ook een tweemaandelijks tijdschrift genaamd: "Seizoenen".

Gardeners World Magazine

Ben jij ook altijd bezig in de tuin? Geniet je net zo veel van het tuinieren zelf als van het eindresultaat? Met Gardeners’ World krijg je het jaar door inspiratie, praktische tips en trucs en stap-voor-stap uitleg om lekker aan de slag te gaan. Gardeners’ World is het Nederlandstalige tijdschrift van het beroemde BBC-programma.
Gardeners’ World geeft op het juiste moment de juiste tips voor het verzorgen van je tuin. Zo zorg je ervoor dat hij er nu perfect bij ligt, maar ook dat je het volgende seizoen weer optimaal geniet van je tuin in bloei. Gardeners’ World vertelt je bovendien niet alleen wát je moet doen, maar ook hóé je dat doet. We leggen stap voor stap, in woord en beeld, uit hoe jij het ook voor elkaar krijgt.

Het AVVN + Tuinmagazine

Het verbond voor volkstuinverenigingen behartigt de belangen van volkstuinverenigingen en timmert aan de weg, vernieuwt, adviseert, pleit voor het behoud van volkstuinen etc. Heeft ook een kwartaalblad voor de individuele volkstuinder genaamd De Tuinliefhebber. Ook de website bevat goede informatie. Kijk o.a. eens bij adviezen en tips.

Pokon Moestuin Magazine

Stel je voor, je stopt een klein zaadje in de grond. Na een tijdje zie je een klein groen sprietje veranderen in een mooie groenteplant. Wauw! Zelf je groenten, kruiden en fruit kweken is echt veel leuker. Bovendien is het veel gezonder. Met dit magazine helpen we je op weg naar een rijke oogst.
Gratis online te lezen als pdf en veel nuttige info ook op de moestuin pagina.

Stadstuinieren

Tijdschrift over het kweken van je eigen groente, fruit en kruiden. 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin. Informatie over onbekendere gewassen, leuke recepten, de laatste trendy nieuwtjes, wildplukken en mooie buurtinitiatieven.

Tuinkrant online Tuinmagazine

Online tuinmagazine - gratis registratie

Tuinmagazine van Vereniging Groei en Bloei

Tuinmagazine van Vereniging Groei en Bloei. Het blad kan gedeeltelijk online worden ingezien om een indruk te krijgen.

Sponsor van Levenslust