2 oktober 2023
Volkstuinvereniging Levenslust
Jubileum informatie
 

 
 
 
 
  Algemeen 25 juni 2010

Volkstuinvereniging Levenslust bestaat 50 jaar !

Het is feest dit jaar !

De oprichtingsdatum van onze vereniging is 1 januari 1960 en Volkstuinvereniging Levenslust bestaat dit jaar daarom 50 jaar wat uitgebreid gevierd zal gaan worden. Eind vorig jaar is er een jubileum commissie opgericht die alles dit jaar wat met het jubileum te maken heeft in goede banen gaat leiden. In deze speciale jubileum afdeling op de website houden wij u het gehele jaar op de hoogte, brengen we verslag uit, kunt u foto's bekijken en lezen over de geschiedenis van Volkstuinvereniging Levenslust.

Het hele jaar door activiteiten

Het 50-jarig bestaan van de vereniging zal het gehele jaar door gevierd worden met allerlei activiteiten. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdag 4 september met een feestelijke open dag. We gaan zorgen dat het druk wordt die dag. Overdag staan er kraampjes, van leveranciers en ook van onszelf. Die dag gaan we de producten van onze tuinen te koop aanbieden. Dat mag normaal niet volgens ons reglement, maar het geld van deze verkoop geven we aan een goed doel. Als we allemaal onze overproductie aan groenten, fruit en bloemen afgeven om via onze eigen marktkraam te verkopen, maakt Levenslust een geweldige marktdag. Naast verse waar kunnen we ook van onze inmaak meebrengen, zoals jam e.d.. Er wordt gestreefd naar elke maand tenminste één activiteit, zoals voorlichtingsavonden over voor ons nuttige onderwerpen. Een paar van die avonden zijn in een zaal van Ter Reede. Er zijn ook avonden in ons tuinhuis. We starten op zaterdag 9 januari met een feestelijke nieuwjaarsreceptie in ons tuinhuis. De aftrap voor 50 jaar Levenslust doet de voorzitter om 11.00 uur. In februari willen we Peter Bauwens uit De Klinge vragen voor de van hem bekende interessante uitleg over het kweken van vergeten groenten. Dat gebeurt in een zaal van Ter Reede. Op 17 maart hebben we onze jaarvergadering. Ook in een zaal van Ter Reede hopen we in april voorlichting te krijgen over o.a. de milieuvriendelijke gewasbeschermingproducten, bestrijdingsmiddelen en meststoffen van ECOstyle. In ons tuinhuis hebben we in mei een voorlichtingsavond over het belang van de bijen die op onze tuinen zo nuttig bezig zijn met de bestuiving. In juni is er een workshop bloemschikken. We zijn in gesprek met Edudelta Groencollege in Goes over het organiseren van een snoeicursus.

Inmiddels zijn er van diverse bovengenoemde activiteiten foto's te bekijken !

Jubileumcommissie

De leden van de Commissie Open Dag hebben de taak van jubileumcommissie op zich genomen. De jubileumcommissie is momenteel nog druk in de weer met het maken van afspraken en vastleggen van activiteiten die gedurende het jaar gaan plaatsvinden. De aftrap van al deze activiteiten zal plaats vinden tijdens de nieuwjaarsreceptie op 9 januari, waarbij we weer een heleboel leden in ons tuinhuis verwachten voor een nieuwjaarswens met oliebol. Die commissieleden zijn: Wim Filius, Eddy Heerschop, Bep Kommers, Arie de Kraa, Jo Miltenburg, Willy Steketee, Ab Pouwelse, Dick Ouweling en John Leenhouts. Heeft u vragen of andere input dan kunt hen altijd even aanspreken.

Jubileum agenda

Let gedurende het komende jaar goed op de aankondigingen in onze nieuwsbrief en op affiches bij het tuinhuis en de tuinwinkel. Alle activiteiten zullen ook centraal zijn terug te vinden op de Jubileum Agenda op deze website.

Geschiedenis van Volkstuinvereniging Levenslust

We kijken dit jaar terug naar de ontstaansgeschiedenis van onze vereniging. Alle informatie die we hierover verzamelen zal samengebracht worden op een speciale pagina. Ook u bent van harte welkom om ons van informatie te voorzien over de beginjaren van onze vereniging en zelfs nog verder, naar de tijd voor onze vereniging bestond. Wij zijn dan ook op zoek naar verhalen, interessante gebeurtenissen, foto's en andere bijzonderheden die we kunnen gebruiken !

Het Jubileumjaar van Volkstuinvereniging Levenslust wordt gesponsord door:


Stichting Moerman Promotie Vlissingen 

Sponsor van Levenslust