1 december 2023
Volkstuinvereniging Levenslust
Reisverslag
 

 
 
 
 
  Bezoek aan de kwekerij van Peter Bouwense van Vergeten Groenten 20 september 2011
 

Op zaterdag 17 september ben ik (Fons Wijnacker) met Cees Nooyens op bezoek geweest bij Peter Bauwense op de Belgische Klinge. We hadden namelijk op zijn website gelezen dat hij zijn bedrijf, enkel op een aantal dagen openstelde en wel in de maand mei en de maand september, meestal op zaterdag. Hij is reeds twee keer bij ons op bezoek geweest en het leek ons daarom een goede reden eens bij hem langs te gaan.

Alleen een naamsvermelding voor zijn bedrijf was nergens te vinden. Een mevrouw die in de tuin bezig was, ging het adres opzoeken, ze had er namelijk een goeddragende vijgeboom bij hem gekocht. Na vijf minuten kwam ze weer te voorschijn met drie Bauwense namen. Er was gelukkig ook ene Peter bij en die was het ! Ik kreeg hun laatste rijpe vijg mee, want zowel Cees als ik wisten het: wij willen zo'n zelfde vijgenboom en kruisbessenstruiken !

We waren eerst te vroeg maar door het zoeken, precies op tijd, want Peter Bauwense himself, ontsloot de poorten van zijn bedrijf ! Het was er dan wel niet zo groot,

maar je kon er van alles proeven en dan waan je je in een paradijs.

Want voor al de fel gekleurde vruchten die je er zag en een aantal van de 50 druivensoorten die daar stonden, nodigden uit om te proeven ... nee lekker waren ze niet allen, slecht een enkele blaauwe druif smaakte zoals druiven meestal smaken, maar het zal wel een kwestie van wennen zijn, dachten wij daar beiden van.

We konden van alles aan hem vragen en zo kregen we heel wat informatie over de diverse producten die hij op de markt bracht. In een open binnenruimte waren de panelen (zoals hij die hier in Vlissingen presenteerde) opgesteld. Je kon eigelijk niet kiezen en om ze allemaal mee te nemen. Je betaalde wel 2.25 Euro per zakje !

De vijgenboomje kochten we voor 15 Euro, maar die zijn dan wel de rijkstdragende soort, zolang je ze maar in een cementkuip zet, die gevuld dient te worden met scherpzand en grond uit onze tuin. Half om half dan.

Wij hebben van dit bezoek erg genoten !

De website van de kwekerij is: www.denieuwetuin.be

De foto's van ons bezoek kun je bekijken in het Levenslust fotoalbum.

Vriendelijke groet,

Fons Wijnacker en Cees Nooyens

Sponsor van Levenslust